5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 6.04.2020 | Okunma Sayısı: 663

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ

BASIN AÇIKLAMASI

Ülkemizin ve tüm Dünyanın içinde bulunduğu salgın hastalık durumu nedeniyle her sene 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlediğimiz töreni bu sene maalesef icra edemedik. Bunun burukluğunu yaşasak da daha sağlıklı günlerde hep beraber kutlama yapma umudumuz bakidir.

Avukatlar, halkın içinden gelen ve halkın içinde yaşayan bir meslek grubudur. Dolayısıyla, ortaya çıkan her durumdan birebir etkilenmektedir. Bu zor ve tarihi süreçte, ekonomik sıkıntı başta olmak üzere herkesin yaşadığı sıkıntıları avukatlar da yaşamaktadır. Meslektaşlarımızın bu olağanüstü durumu en az zararla atlatabilmesi amacıyla Türkiye Barolar Birliği ve Barolarımız gayret içindedir. Yapılması gereken, bu gayrete destek olmak, omuz vermektir.

Elbet bu günler de geçecek, cüppelerimizi giyip adliye koridorlarına yeniden döneceğiz. Adalet arayışına kaldığımız yerden devam edeceğiz. Mesleki sorunlarımızı çözmek için çalışacağız. Ancak şu an ilk ve öncelikli sorunumuz birlik beraberlik içinde bu salgın hastalığın üstesinden gelmektir.  

Kanuni Sultan Süleyman’ın ‘Yeryüzünde muteber bir nesne yok Devlet gibi. Olmaya Devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.’ veciz sözlerinde ifade ettiği üzere sıhhatli bir nefes dünyalara bedeldir.

Özgürlüğün kıymetinin daha da iyi anlaşıldığı bu süreçten dersler çıkarıp nice sağlıklı günlerde bir arada yaşamak ümidiyle Avukatlar Günümüzü kutluyor, aramızdan ayrılan avukat, hakim, savcı tüm meslektaşlarımızı ve bu toprakları bize vatan yapmak için canını vermiş tüm şehitlerimizi, Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle anıyorum.

Saygılar sunarım. 05.04.2020  

      

                                                Av. Mehtap KARABURÇAK TUZCU

        KIRŞEHİR BAROSU BAŞKANI

20.09.2024
AV. ONUR ÇANTA
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.